Моят първи детски лагер

Няколко стъпки на подготовка за първия лагер на детето

Първи летен или зимен лагер за нашето дете. След като вече уточнихме какво е необходимо да вклюва детският багаж, време е да разкрием и тайните на адаптацията на приключенците за предстоящото лагеруване. Няма да пропуснем да разясним и как самият родител да се подготви за първото по-продължително отделяне от рожбата си. Целта е майките и татковците да бъдат спокойни и уверени, че децата им са в сигурни ръце.

Една от препоръките за адаптирането на детето към новото изживяване е присъствието му при записването за участие в приключението на море или планина с detskilageri.com. Независимо дали сте избрали да направите регистрацията онлайн, по телефона или лично. Така детето се чувства значимо. Усеща, че мнението му е от значение за семейството. А това само по себе си доставя допълнително удоволствие и предизвиква нетърпението за неизвестните изживявания в лагера. Предполага се, че щом рожбата ни проявява желание да се отдели от мама и тате за няколко дни, няма да изпитва притеснение от временната самостоятелност. Дори напротив! Да не забравяме, обаче, че не е желателно в дните преди заминаването на детето да му напомняме, че ще е далеч от дома. Не е добре и да му съобщавате, че ще ни бъде мъчно, когато го няма. Така то няма да се чувства пълноценно по време на лагера и ще пести от енергията си, вместо да я изразходва рационално.

Опаковайте в багажа на детето любима негова вещ от вкъщи, която да носи като талисман със себе си. Разкажете му свои лични истории и спомени от лагери, в които сте участвали. По този начин Вие ще се върнете назад в детските години. Ще привлечете вниманието на бъдещия приключенец. Ще събудите любопитството му и неочаквано ще отключите у него интересни идеи. Фокусирайте съзнанието на детето върху предстоящите игри и занимания, които се провеждат по време на детския лагер на море или планина. Време е да помислите за себе си. Не бива да изпитвате притеснение или угризение, че се отделяте от рожбата си. Нормално е да се чувствате нервни, но е редно да се доверите на екипа от професионалисти на detskilageri.com. Мислете положително и насърчавайте детето. Съветът на специалистите е да покажете, че вярвате в способностите му, което ще укрепи детската увереност. За да направите изживяването на малчугана още вълнуващо бихте могли да му подарите малко дневниче, в което да описва всеки свой ден, като оставя празно място за снимки. Това е начинът спомените от изживените моменти по време на детския лагер да останат съхранени завинаги.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :