БАГАЖ

Какво да сложим в багажа преди да потеглим на детски лагер

Въпросът какво да приготвим в багажа на детето си, когато го изпращаме на детски лагер на море или планина, е често задаван от родители пред екипа на Adventure team. В следващите редове ще систематизираме накратко нужните вещи, които трябва да присъстват в раницата на приключенците. Така ще изключим и ще спестим ненужните неща, които само изпълват обема на багажа и тежат излишно. Част от вещите трябва да се вземат задължително. За други е препоръчително да присъстват. А в случай, че остане място, бихме могли пожелание да допълним багажа с няколко „глезотийки“, които разбира се, да влязат в употреба.

На първомясто е добре да отбелжим, че е полезно да започнем да стягаме куфара ден преди заминаването на детето, а не в последната минута. В противен случай рискуваме да забравим нещо от списъка. Не е лошо и бъдещият лагерник да присъства на този „ритуал“. Целта е, първо, да знае с какво разполага в раницата и второ, да придобие умения за самостоятелно събиране на багаж. И така, след като вече посочихме препоръките, преди да отворим празния куфар, е време да уточним и какво ще пъхнем вътре.

Редно е да започнем от дрехите. В случай, че детето ни ще е на детски лагер на море или планина за около седмица, е необходимо да поставим в раницата му поне 10 чифта дрехи. Независимо дали лагерникът е момче, или момиче, са нужни няколко потници, тениски, панталони. По възможност е добре дрехите да са от бързосъхнещи материи. Задължително трябва да се вземат и няколко по-топли одежди. Сред тях са спортен екип с дълги и къси панталони, блузи, дънки и суитчър. Да не забравяме чорапи и бельо за седем дни, както и пижама. Ако лагерът ще е на море, логично ще са необходими бански костюм, слънцезащитен крем, хавлиена кърпа, шапка и джапанки. Независимо от мястото на лагеруване, задължителни атрибути са четката и пастата за зъби и евентуално козметика /шампоан, балсам, душ-гел и други/. Маратонките също ще влязат в употреба. Дотук изброихме вещите, които непременно трябва да присъстват в багажа на детето. От нещата, които са препоръчителни, е добре да сложите в куфара една интересна за малкия пътешественик книга, с която да запълва свободните следобедни часове.

С екипа на detskilageri.com малчуганите обикновено не остават неангажирани. Но все пак времето, което им предоставя възможност за почивка, биха могли да уползотворят в четене. Куфарът вече е препълнен. Родители, имайте предвид, че не е нужно в раницата на детето да присъстват бижута и ценни вещи. За детския лагер те спадат към графа “излишни вещи“. За да имате контакт с рожбата си е достатъчно малчуганът да носи в себе си мобилен телефон. Препоръчително е да не е луксозен и скъп. От една страна, за по-голяма сигурност, а от друга – за да не се изкушава от онлайн игрите. Да не забравяме, че детето е на лагер сред природата или край морето, а не във виртуален свят. Най-важното правило при опаковането на багажа, което лагеруващият с detskilageri.com е необходимо да запомни, е да не тръгва на море или планина без усмивката и доброто настроение. Те, разбира се, не трябва да остават затворени в куфара, а да бъдат на „разположение“ на детето още при старта на пътешествието от сутринта на пътуването.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :