Майка на близнаци сподели с екипа ни

" Децата се връщат от лагера сладко уморени "

Родители сравняват участието на децата в лагери със забавното и различно ежедневие в детската градина или училище. Целият режим и всичко останало, което се случва по време на лагеруването, е един свят с мини среда, осигурен единствено и само за малките приключенци. Днес ви срещаме с майка на близнаци – момиче и момче – вече пораснали младежи. Тя ги е изпращала на лагер почти всяка година. Пред екипа ни родителката сподели моменти и впечатления от посещението на децата си на организирано морско или планинско пътуване. Предлагаме ви да се впуснете в разказа на майката. Предварително по темата тя самата сподели, че изпитва носталгия, защото винаги е оставала с изключително приятни спомени от лагеруването.

„Може да се каже, че аз съм израстнала в детските лагери. Затова ми се иска и деца ми да усетят това чувство. Да преживеят онова, което съм изживяла аз.“ – започна емоционалния си разказ гордата майка на близнаци. Тя продължи така: „От родителска гледна точка, ползата от подобна детска почивка е свързана с преодоляване на тдуности. Въпреки че детето е под непрекънато наблюдение и контролирано от ръководителите на detskilageri.com, все пак то знае, че трябва са се справя с много неща, без намесата на чужда помощ. Малчуганите изграждат поведението си в колектив. Всички занимания, които се организират в лагера, дават възможност за изява на приключенеца. Контролът не го споменавам. Едно дете, ако е възпитано, то умее да се самоконтролира, независимо дали родителите са около него, или не.“, смята майката, с която разговаряхме. И добави: „Почти винаги се случва в тази мини среда малчуганът сам да открива нещата около и за себе си. Намира нови приятели. Съжителства с тях. Започва да мисли колективно. Самото пътуване също обогатява приключенците. Независимо, че децата в лагерите все още са малки, осъзнатият факт, че пътуват с много хора в един автобус, налага се да разговарят с тях и накрая слизат на непознато място – всичко това подсъзнателно допълва житейския им опит още от ранна детска възраст.“

Личното мнение на родителката по темата е, че е добре съвременните деца да участват дори в по-примитивни лагери. Цялата тази наситеност от технологии и комуникации да бъде сведена до минимум, а липсата им да се компенсира с нещо друго. Точно този вид морски и планински лагери са идеалният вариант да ги разсее. Да им покаже, че има нещо различно от виртуалния свят и от интернет. Майката посочи още, че играта навън е от изключителна важност за развитието на малкия организъм. Живият контакт между децата е много ценен. А в последно време той се позабравя. В игрите, предлагани от www.detskilageri.com , детето се научава как да преодолява своите страхове. Усвоява състезателния дух. Учи се да приема загубите достойно и да се радва на победите. Благодарение на детските лагери с ADVENTURE TEAM приключенците съхраняват и разкриват детското у себе си. В днешното време на технологии малките лагерници порастват бързо. Затова е редно някой да им постави спирачки. Всеки един малък приключенец винаги има какво още да извлече от детството и да остави в съзнанието си мили спомени от детските години. И целта на тези лагери е точно тази. После заговорихме за това, което родителите препоръчват на рожбите си, преди заминаването на лагер. Оказва се, препоръките от майките и татковците са различни. Най-тривиалната е „Пази се!“. След нея, разбира се, идва „Не се излагай!“. „Аз винаги казвам на децата си, че успеят ли да се предпазят, ще се забавляват, защото няма нищо забавно в белите и лошите неща.“, обясни майката.

В края на разговора ни тя сподели, че идеята на детския лагер е детето да отиде и да се върне живо и здраво и да се е забавлявало. Да е почерпило всичко полезно от приключението и да е оставило нещо от себе си, което да бъде запомнено от останалите. Лагерът може да промени виждането на детето за света и за реалността. Възможно е да отключи неразкрит до момента талант у малчугана. Поговорихме си и за най-нестандартните неща, които родителите слагат в багажа на детето за детския лагер. Сред тях има доста интересни вещи. В зависимост от това, къде ще се проведе лагерът, децата тръгват с преси и сешоари за коси, дъждобрани, че дори и въдици. „И въпреки че в пътешествието с www.detskilageri.com всичко е подсигурено, раницата на детето съдържа много храна за из път.“, сподели с усмивка майката. Възрастта, в която родителите смятат, че детето ще извлече най-голяма полза от зимния или летния лагер, е 10 г. Майки и татковци изразяват мнение, че четвърти клас е преломен за детската психика. В този момент започва навлизането в пубертета. Но независимо от възрастта и мястото, когато на детето се предостави възможност да се забавлява, то не я пропуска, категорични са родителите.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :