СЕДЕМ ПРИЧИНИ ДА ИЗПРАТИТЕ ДЕТЕТО СИ НА ЛАГЕР С НАС

Ще играем, ще танцуваме, ще се състезаваме, ще учим, ще се смеем, ще пеем и още седем други основания

От всяка гледна точка е добре детето да посети детски лагер на море или планина. А самата почивка за малчуганите представлява перфектно съчетание от забавни преживявания и възможности за израстване. Много от родителите, изпратили децата си с www.detskilageri.com, виждат промяната в тяхното поведение след края на почивката. С цел да Ви предостави точна и актуална статистика по темата, екипът ни проведе проучване сред десетки майки и татковци. Анкетата показа, че почти всеки родител смята, че трябва да изпрати малчугана си на лагерно приключение с негови връстници. Предлагаме Ви да се запознаете с част от най-атрактивните родителски мнения. В следващите редове ще Ви разкрием причините, посочени от анкетираните, отговорили на въпроса:

„Защо е добре децата ни да посетят детски лагер?“. 

 

1. Детето е в своята среда.

В детските лагери участват малчугани от всички краища на страната. Различните мероприятия оформят характера на младежите, приучавайки ги бъдат лидери. Предоставят им възможността да подражават и да взаимстват начини на поведение от свои връсници. Научават се на самоуважение и уважение към околните. Комуникацията с много и различни по възраст и характер хора е полезна за развитието на подрастващите. И не на последно място, малчуганът получава разнообразието, което ежедневието вкъщи не може да му осигури.

 

2. Всичко е организирано в зависимост от нуждите на детето.

По време на приключението с www.detskilageri.com нещата от ежедневието се правят по друг, по-различен от обичайния в жвота начин. Приключенците се срещат със „строги по-възрастни“, но техни приятели, които се грижат за тях. Чрез лагерите децата се научават да спазват дневен режим, организирането и изпълнението на който в къщи е трудна работа.

 

3. Детето става социално ангажирано.

В лагера подрастващите усещат духа на самостоятелността и изживяват моменти, които не могат да преживеят в „реалността“. Придобиват самочувствие и знаят, че разполагат само със собствения си разум. Сами трябва да създават приятелства. Не могат да разчитат на мама и тате да ги запознае с останалите приключенци. Там детето поема лична отговорност за действията си и се учи как да разпознава на кого може да разчита и да се довери. От малки момчетата и момичетата придобиват способността да се справят сами, но в контролирана среда. Това е времето за самоосъвършенстване на личността чрез опитване на нови и непознати дейности. Често любим спомен от лагера у детското съзнание остава достигнатото по време на различни игри постижение.

 

4. Детето посещава нови интересни места.

В детските лагери на море или планина се предоставя възможност на участниците да се наслаждават и да опознават природата. Да се научат да я обичат и пазят и да оцеляват. Проучвания сочат, че децата днес отделят около 30 часа седмично за да играят на видео игри и още толкова за гледане на телевизия. В тази статистика не се включва времето, в което подрастващите стоят съсредоточени пред компютъра или мобилния телефон. Целта на лагерите е именно да превърнат свободното време на модерните деца в забавление и смях. Да ги откъснат за часове от технологиите и да им разкрият красотата на света. Малките приключенци се забавляват активно навън почти цял ден. Участват в различни игри и състезания, че дори и в извършване на индивидуални проучвания на живия живот в морето или планината, съставен от множество видове растения и животни.

 

5. Детето се учи на умението да се сработва с колектива.

Научава се как да се грижи за себе си и за останалите. Започва да взима самостоятелни решения и да си сътрудничи с околните. Придобива опит за поведение и справяне в конфликтни ситуации.

 

6. Детските лагери на море или планина са полезни за здравето на детето.

В случай, че родителите нямат възможност да си позволят провеждането на семейна почивка, това е добър вариант за каляване на детския организъм и психика. Солената морска вода, йодните изпарения, тичането по плажния ситен пясък, чистият планински въздух, ароматът на жива борова гора, преходите в планината – всичко това допринася за заздравяване на дихателната система, на муслукатурата, на сърдечната дейност и т.н.

 

7. Родителите си почиват от грижите за детето.

То излиза от семейната среда за няколко дни и се отправя към предизвикателството, изпълнено с адреналин. Мами и татковци съветват: „Скъпи родители, презаредете батериите си, докато детето ви е на детски лагер, защото то ще се върне още по-енергизирано от обичайното.“.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :