Ученици и ADVENTURE TEAM показаха как да се пазим на пътя през ваканцията

Ученици и ADVENTURE TEAM показаха как да се пазим на пътя през ваканциятаУченици и ADVENTURE TEAM показаха как да се пазим на пътя през ваканцията

ADVENTURE TEAM отново бе гост на община Бургас.

 

Ученици и ADVENTURE TEAM показаха как да се пазим на пътя през ваканцията. Екипът ни се включи в инициативата „Ваканция здравей – да играем безопасно!”. Организатори на събитието бяха ОД на МВР-Бургас и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината. Спортната надпревара се проведе в зала „Бойчо Брънзов” в морския град. Заедно с инструкторите, в почти двучасовото забавление се впуснаха над 500 ученици от пет бургаски училища.

 

Децата бяха разделени на отбори.

 

Това изпълни залата с още повече ентусиазъм и емоции. Целта на мероприятието бе малчуганите постепенно да свикват с правилата за движение по пътищата, да бъдат внимателни и да предават знанията си на своите съученици и приятели. Залата в Бургас се пръскаше по шевовете и бе огласяна от бурното подкрепление в публиката на двата отбора. В края на състезанието участниците получиха грамоти и купи. „Тук преследваме няколко цели. Първо искаме да покажем на децата, че отборната игра е много важна.

 

Ценни са и заниманията на живо, извън интеренет пространството.

 

По-добри са, отколкото да се стои само пред телефоните, компютрите и таблетите. Искаме да им напомним правилата за движение и въобще да им разкажем за духа на играта навън”, обясни в интервю за „Канал 0” Десислава Василева – секретар на МКБППМН в Бургас. „Една от целите на тези игри е да фокусират вниманието на учениците в конкретния проблем, с който се сблъскват, или в конкретната игра, която ще имитира проблема. С тези целенасочени занимания искаме да постигнем точно това.

 

Отделяне от интернет пространството и завишаване вниманието на децата.

 

Създаване на трайни навици за безопасно движение, за предпазване във времето, в което си играят и изобщо в цялото им ежедневие”, обясниха и от МВР-Бургас. Физическите занимания по време на мероприятията включваха управление на тротинетки разпознаване и спазване на пътна маркировка, стриктно изпълнение указанията на светофарна уредба. Игрите, подготвени от ADVENTURE TEAM специално за инициативата „Ваканция здравей – да играем безопасно!”, бяха едновременно образователни и развлекателни.

 

Днес взехме участие в инициативата на МКБППМН при Община Бургас и ОД на МВР Бургас под мотото "ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО! В мероприятието взеха участие над 450 деца от пет Бургаски училища.

Публикувахте от DetskiLageri в Четвъртък, 30 май 2019 г.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :