Детският лагер осигурява физическото развитие на детето

Лятото вече припряно тръпне. Слънцето става все по-жарко. Жегите пристигат смело. А то – Лятото – няма търпение да настъпи моментът, в който да почука на портите, защото зад тях ADVENTURE TEAM очаква своите малки и пораснали приятели.

 

Наскоро Ви разказахме как реагира детската психика по време и след лагеруване. Днес ще си поговорим за физическото развитие на детето, когато участва в приключение с екипа на www.DetskiLageri.com. Възпитаването към активност във възрастта между 7 г. и 13 г. е от особено значение. В този период се оформят координацията и стабилността на тялото, които продължават да се подобряват с течение на времето. Това е възрастта, в която детските физика и психика преминават през много промени. Тялото на детето се подготвя, за да влезе в тийнейджърските години. Лагерите на море или планина са изключително добър вариант за насърчаване на физическо развитие на детето. Защо?

 

Защото чрез различните видове анимация инструкторите на ADVENTURE TEAM осигуряват на малчуганите висока физическа активност.

 

Част от заниманията включват скачане на височина и дължина, ходене на пръсти, тичане, балансиране, синхронна координация между ръце и крака, усвояване на нови и затвърждаване на вече научените двигателни умения. При различните игри се натоварват равномерно горна и долна мускулатура. Развива се функцията на белите дробове. И не на последно място – гарантира се здравословно хранене, три или четири пъти на ден. За да се постигне правилен физически растеж, детето трябва да приема питателна и добре балансирана храна. Скоростта, с която се развиват момичетата и момчетата на възраст от 7 г. до 13 г. е почти еднаква, смятат американски учени-изследователи. Разликата във височината и теглото се проявява в по-късните юношески години – при пубертета. Специалистите твърдят, че този период започва по-рано при момичетата.

 

Всеки родител иска най-доброто развитие – физическо и интелектуално – за своето дете.

 

Учените са доказали, че отлично здраве на организма може да бъде постигнато чрез провеждането на най-малко 60 минути умерени до енергични упражнения в повечето дни от седмицата. Допуска се този един час за физическа натовареност на тялото и духа да бъде разделен на 15-минутни или 30-минутни интервали, като задължително трябва да бъдат включени планирани и неструктурирани дейности. Всичко изброено до тук е осигурено от екипа на www.DetskiLageri.com за нашите – Ваши деца. За да растат те силни физически и здрави и стабилни психически.

Детският лагер осигурява физическото развитие на детето
Детският лагер осигурява физическото развитие на дететоДетският лагер осигурява физическото развитие на детето

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :