Разказ на родители: Как лагеруват децата, живеещи в чужбина

Чужденците предпочитат лагеруването на палатка.

 

И малки, и вече пораснали скаути се забавляват по този начин. Разказ на родители: Как лагеруват децата, живеещи в чужбина. С тази тема ще Ви занимаем днес. Въпросът ни неколкократно зададоха майки и татковци, чиито малчугани са се забавлявали в приключенията с ADVENTURE TEAM. С цел да задоволим жаждата за знания, ние събрахме истории на български семейства, живеещи в далечни и близки до България страни. Родителите ни разказаха интересни факти и моменти за детските лагери, в които са участвали децата им.

 

Екипът на DetskiLageri.com настанява малчуганите предимно в 4-звездни бази.

 

Чужденците предпочитат палатковия лагер. Точно такива се провеждат в Италия. Децата там са събрани по интереси. По време на лагеруването си, в рамките на няколко дни, подрастващите изучават основите на различни професии. Интересен факт е, че част от детските лагери в Италия протичат като импровизирана „военна база за деца“. Лагеруващите стават сутрин в 06:00 ч. Измиват лицето, очите и зъбките и тръгват към планирана дестинация или се заемат с предварително зададените им задачи.

 

Сред заниманията в чуждестранния лагер са обучение и упражнение за управляване на яхта.

 

Това разкриха, като примерна тема от лагеруването на децата им, родители, живеещи в Италия. А младежи на възраст около 17 г. – 18 г., интересуващи се от лодки и желаещи да се занимават с корабната наука, живеят на кораб за няколко дни. В Италия се провеждат и други различни лагери по интереси: за керамика, езици, спорт. Съществува и лагеруване на така наречените „бойскаути“. Този вид детски лагери се организират от католическата църква.

 

Там малките приключенци се учат да оцеляват.

 

Научават се как да се справят самостоятелно в различни ситуации, придобиват навици. В италианската държава са изградени немалко бази на холандци, белгийци, поляци. В тях малчуганите се обучават на сърф, плуване или други забавления с конкретна насоченост. Участието на едно дете в различните видове лагер струва на семействата по около 400 евро за две седмици. Проучване ни показа, че в Америка най-често децата ходят на палатки в планината за една нощувка.

 

В Англия е създадена организация, която се занимава с тийнейджъри между 15 г. и 17 г.

 

„Дъщеря ми беше включена в програма за детски лагер, като награда за добър успех. Доколкото разбрах, целия курс от 21 дни за едно дете струва около 1 500 британски лири, но се поема от Правителството. Така, благодарение на усилията с учебния процес на детето ми в училище, ние платихме само 35 паунда.“, разказа българка, живееща със семейството си в Обединеното кралство. Обичайно, времето на детските лагери там е разделено на четири модула. Първият се провежда в един от природните паркове на Уелс. Децата се разделят на групи от 10-12 души, като за всяка от тях отговаря ментор.

 

Тази длъжност предимно се изпълнява от студенти, които работят през лятото.

 

Менторът носи отговорност за подопечните му – буквално за всичко. От сериозна травма до одраскване с нокът или отсъствие на децата от стаите им през нощта. После се пише рапорт. Приключенците, посещаващи лагер в Англия, се настаняват в хижи – подобни на тези, в България. Храна им се приготвя сутрин и вечер. За обяд сами си правят сандвичи, за които им се предоставят осигурени продукти. В два от общо 21 дни се провежда преход с децата.

 

В останалото време се практикува планинско скално катерене, както и – по скалите на водопад.

 

И още – учат се да се придвижват с кану по река и се спускат с въже по 30-метрова скала. Така протича първият модул от детския или младежкия лагер. По-големите по възраст лагерници се обучават да се справят в университета, да работят в екип и да разпределят бюджета си, живеейки самостоятелно. Последният модул от лагера в Англия предвижда дейности за развиване на организаторски способности.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :