Агресията сред децата и решението на проблема чрез детски лагер

Насилието поражда насилие!

 

За агресията сред децата и решението на проблема чрез детски лагер ще си говорим днес. Най-опасният и най-страшен изблик на насилието, е когато то бива изразявано посредством агресивни способи. Например, психологът Зигмунд Фройд посочва, че „човешкото поведение се определя главно от две влечения: към смъртта и към живота”. Основен фактор, влияещ върху изграждането на личността – насилник, е душевното и психическото състояние на човека, в зависимост от стъпалото на развитие, на което се намира към дадения момент.

 

Важна е средата, в която израства детето.

 

Семейство, приятели, училище. Агресия възниква, когато детето става жертва или свидетел на акт на насилие вкъщи или в училище, на физическо или духовно ниво. Необръщането на достатъчно внимание или прекалената загриженост, от страна на близките, също води до изнервеност на подрастващия. Потискането, непризнаването или нарушаването чувствата и правата на детето от останалите членове на семейството и гледането на многобройни филми с кръвопролития, натрапват у малчугана послания и усещане за вид насилственост.

 

Това са само част от причините.

 

Те биха провокирали едно дете да извърши акт на агресия. Психолози твърдят, че мислите, породени в съзнанието на насилника, обичайно са: „Щом съм толкова нещастен и никой не ме обича, тогава сам ще заставя всички да ме обикнат!”. Тук се появява ролята на детския лагер с ADVENTURE TEAM. Той спомага за справяне със ситуацията, поведението и мисленето на децата. С екипа ни и останалите лагерници малчуганите биха могли да се социализират в подходяща среда. Разбира се, коренна и тотална промяна едва ли би могла да се случи само за седмица.

 

В детския лагер се поставят основите на новото начало.

 

Детето се връща вкъщи с различни от досегашните си възгледи за околния свят. Нетрадиционните видове анимация, в които инструкторите от DetskiLageri.com включват малките приключенци, помагат на изпитващите агресия да се отърсят от озлоблението към всичко наоколо и им показват, че светът всъщност е изпълнен с любов и топлина. Ако децата имат желание да говорят за свой проблем с някого, те ще бъдат изслушани и посъветвани. Физическото натоварване пък ще ги накара да забравят за неприятни ситуации, случили се в живота им.

 

Работата в екип с останалите допринася за приобщаването на детето.

 

Новите запознанства и създаването на приятелства ще му помогнат да забрави желанието за отмъщение. Дейностите, които ще извършва заедно с други момичета и момчета под ръководството на инструкторите от ADVENTURE TEAM, ще му покажат силата на любовта, привързаността и взаимната помощ. То ще се научи, че не винаги човек печели, а понякога има и моменти на загуба. По време на детския лагер, подрастващият ще осъзнае колко е ценно да имаш любими хора близо до себе си.

 

Неусетно детето агресор ще стане по-спокойно.

 

Ще се научи да спазва дисциплина, и то по нестандартен и интересен за него метод. А спортът поддържа състезателния дух и желанието за победа. Спортуването учи на толерантност и уважение, както към съотборниците, така и към противниците. Тези придобити качества по-късно биват полезни на детето, когато то стане голям и отговорен човек. Игрите ще докажат на подрастващия, че винаги има мирен начин за постигане на целите. Но за да достигне до него и да го осмисли, първо, е необходимо всеки да го потърси и да го открие у себе си.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :