Учители: Искаме да узнаем тайната на ADVENTURE TEAM

Какво „толкова“ правят инструкторите от екипа на www.DetskiLageri.com.

 

Учители: Искаме да узнаем тайната на ADVENTURE TEAM за работата им с децата. Срещаме Ви с историите на преподаватели, които вече няколко пъти участват със свои ученици в детски лагер на море или планина. Няма да преразказваме изживяванията им, за да Ви ги предадем автентични, от първо лице. С всеки изминал ден, наблюдавайки ги непрекъснато, учителите остават все по-удивени и приятно изненадани от работата на инструкторския екип. Искат да узнаят тайната как и защо тези млади хора успяват да бъдат толкова всеотдайни към децата и да ги заинтригуват. А онези от преподавателите, които присъстват за първи път на приключенското забавление, по-късно задължително се връщат – поне веднъж годишно.

 

“На www.DetskiLageri.com попаднах случайно.”

 

Така започва разаза си Жанета Гюзелджова от Асеновград. И продължава: „Една от колежките не успя да отиде на лагера и ме помолиха да я замествам. Тръгнах със смесени чувства и без никакви очаквания. Така попаднах на ADVENTURE TEAM. А те – инструкторите – грабнаха децата още от първия миг и започнаха да им разясняват порядките в лагера. Обясниха им, както за поощренията, така и за накзанията – изобщо целия ред. В първия момент децата гледаха уплашено, идваха при мен и ми казваха: „Какво става тук, госпожо, ние сме дошли да си почваме, а не да си оправяме леглата и да се състезаваме.“.

 

 

Помислих си какво ли ще ги правя сега.

 

Притесних се, че учениците ще започнат да звънят по телефона на родителите си и ще искат да идват да си ги взимат. Обаче, вечерта бяха организирани танци, дискотека и игри. Дори всички научихме и заедно пеехме песента на ADVENTURE TEAM. Започна да става много яко. Децата от две различни училища постепенно заприличваха на един отбор, въпреки че половината от учениците бяха от СУ „Любен Каравелов“ в Пловдив, а нашите деца са възпитаници на ОУ „Петко Каравелов“-Асеновград. Така, още в първата вечер всички станахме екип. Децата започнаха да се харесват и да общуват свободно помежду си. А изживяванията се увеличаваха и се превръщаха във вълшебни и незабравими спомени с всеки изминал ден. Аз не разбрах как инструкторите успяха да им влязат под кожата.

 

Те сякаш ги омагьосваха, а децата ги гледаха в очите.

 

Наказанията също бяха моного интересни, а учениците ги изпълняваха без да протестират. Например, който закъснее за закуска, прави 20 клякания. Забавното е, че децата дори толкова се кефиха на това наказание, че ако някой „се издъни“, сам започва да си кляка. И така, ден след ден изминаваха от лагера, а инструкторите, които вече ставаха приятели с лагерниците, работеха здраво. Децата научиха реда в лагера и споделяха всичко и само с ADVENTURE TEAM. Кой кога се събудил или заспал, какви тревоги и дори любовни терзания имал. Но това са емоционалните мили ученически трепети.“ С тези думи Жанета Гюзелджова завърши разказа си. Ето това са инструкторите на www.DetskiLageri.com. Затова вече не ги наричаме „аниматори“. Те са хората, които просто говорят езика на децата. Помагат им да израснат и да достигнат следващото „ниво“ от своето детство.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :