Родители следят на камера онлайн какво правят децата им на лагера

Статия на Мила Атанасова – вестник 24 часа – Твоят ден плюс от 02.06.2011

Родители следят на камера онлайн какво правят децата им на детски лагер

Със специалната уеб камера родителите  на хлапаци, заминали на детски лагер, могат да контролират по всяко време какво се случва с децата им. ”Така в реално време от сайта www.forestnook.com семействата могат да  наблюдават своите деца – как те се забавляват и прекарват времето си при нас”, разказа мениджърът на Вила „Горски  кът” Георги Деведжиев, която организира детски лагери край Асеновград.

Една от най-популярните игри в програмата на бивака е „Аватар”. Тя разкрива координацията и комуникацията между децата. Хлапетата надяват маски и се превръщат в аватари досущ като в нашумялата кинопродукция.Всеки играч  преминава през две роли – аватар, който е със завързани очи, и навигатор, който дава указания, без да го докосва. На финала двамата пускат три пейнтбол топчета в пластмасов цилиндър и всяко точно попадение носи бонус време за целия отбор.

„Най-важното за децата по време на лагера е те да са постоянно ангажирани с игри и забавления,които помагат за тяхното физическо,психическо и емоционално развитие”, казват Деведжиев.Лагерните смени са тематични, например планинско колоездене  или детски езиков лагер, в който всички игри са адаптирани на английски език. Всеки ден се организират  турнири по пейнтбол, скално катерене, а игрите са съобразени с възрастта на децата и тяхната безопасност.

Още със слизането си от автобуса,малките се разделят на два отбора на случаен принцип. Всяко хлапе получава собствено табло, закачено на видимо място в лагера. На него то трупа точки от различните игри и състезания. На финала точките се сумират и става ясно кой отбор печели купата на Вила „Горски кът”.

„Подготвяме децата как да работят с компас,да боравят с радиостанции,да разпъват палатки ,как безопасно се прави лагерен огън”,обясни Деведжиев. За стимул на артистичните умения организаторите правят арт вечери, караоке, карат малките да оцветяват гипсови фигурки и да изработват предмети от горски материали, да нижат гривни и гердани от маниста.

www.DetskiLageri.com

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :