Екипа на www.DetskiLageri.com е част от проекта “Кой стои срещу мен в мрежата”

Учениците в 5 и 6 клас на бургаските учебни заведения ОУ “Найден Геров”, СОУ “Петко Росен” и СОУ “Константин Петканов” буквално оставиха телефоните си, за да поиграят със своите връстници. Спортната зала “Никола Станчев” в к-с “Меден рудник” едва събра желаещите да премерят сили в съревнованията деца. Събитието е част от кампанията за безопасно ползване на интернет “Кой стои срещу мен в мрежата”.

 

Чрез поредица от отборни игри и демонстрации, учениците успяха да забравят за социалните мрежи и селфитата и да усвоят нагледно силата на екипната работа и удоволствието от реалното взаимодействие с връстниците си. Заниманията води Георги Деведжиев – основател на една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца, който успя да покаже на бургаските ученици, че игри и забавления има и извън интернет пространството.

Преди да се включат в отборните игри в зала “Никола Станчев” децата от СОУ “Константин Петканов” присъстваха на лекция на експертите по кибер сигурност Велислава Димитрова от от отдела по киберпрестъпления към Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и Мария Вълева – част от екипа на популярната сред тийнейджърите българска компютърна игра “Империя Онлайн”.

Посредством филм и презентация децата научиха какви рискове крие виртуалното пространство и начините да се предпазят, за да не станат жертва на насилие в глобалната мрежа. Специалистите запознаха шестокласниците със сайта на Министерството на вътрешните работи – www.cybercrime.bg, където могат да подават сигнали и колко е важно да се грижим за чистото си виртуално “Аз” в интернет.

 

В кампанията за безопасност в интернет в училищата “Петко Росен” и “Найден Геров” се включиха журналистът от БНТ Надя Обретенова, която е автор на идеята, Мария Салабашева – журналист от “Канал 0” и инициатор на инициативата, Деси Маркова – журналист в БНТ, лекторите Велислава Димитрова от отдела по киберпрестъпления към Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Велислав Георгиев – член на екипа на компютърната игра “Империя онлайн”, Мария Вълева – мениджър “Човешки ресурси” в “Империя Онлайн” и Георги Деведжиев – основател на една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца.

 

Кампанията “Кой стои срещу мен в мрежата” стартира в началото на настоящата учебна година от ОУ “Братя Миладинови” и ще продължи в останалите бургаски учебни заведения.

 

Инициативата се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР Бургас и сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГД “БОП”.

 

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница:www.facebook.com/pazi.me.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :