Ние вече сме грамотни! Емоцията от Празника на Буквите с ADVENTURE TEAM

Ние вече сме грамотни! 4-дневен Празник на Буквите в Асеновград с ADVENTURE TEAM

 

Празник на Буквите в Асеновград с ADVENTURE TEAM зарадва първокласниците от ОУ “Петко Каравелов” в града. Екипът инструктори на www.DetskiLageri.com подари на децата страхотно изживяване. Малчуганите останаха приятно изненадани и впечатлени от тържеството, в което самите те бяха главни действащи лица. Във всеки един от дните тържеството продължаваше близо час и половина. Златка Гунова, която е преподавател на първи “А” клас, разказа пред нас емоцията, която са предизвикали у нея реакциите на децата, след края на тържеството. На този ден учениците представят пред родители, близки, приятели, съученици и пред учителската колегия онова, което са научили от Буквара. След като усвоят всички буквички, вече грамотните малчугани преминават напред към Читанка.

 

На Празника на буквите първокласниците отбелязват своята малка победа.

 

„За тях този момент е крачка напред в развитието им, която е нелека и изискваща доста упоритост и задружност, от страна на децата, както и загриженост от учители и възпитатели.“, с умиление изрази мнението си Златка Гунова. Празникът на буквите е запомнящ се и изпълнен с положителни емоции. Вълнението по време на тържеството допълнително се покачва заради публиката, пред която малчуганите трябва да покажат знания, а именно – пред своите родители и най-любими хора.

 

В деня след Празника на буквите с екипа на www.DetskiLageri.com, учениците продължаваха да разказват за изживяването си.

 

Те все още живееха с тази емоция. Всички бяха единодушни, че тържеството е преминало много вълнуващо. „Аниматорите предразположиха учениците изключително добре, още преди да започне празникът. Надъхаха ги, проведоха им една много мила психотерапия – отпуснаха им напрежението, освободиха ги от сценичната тревога.“, сподели г-жа Гунова. Програмата в Празника на буквите включваше уникални игри, загадки и забавни по детски весели изпитвания. Тържеството стартира с рецитиране на стихове и изпълнение на песни и танци. После първокласниците бяха разделени на отбори.

 

Малките ни приятели участваха в предварително подготвени от ADVENTURE TEAM образователни и в същото време състезателни игри.

 

Децата, заедно с помощта на инструкторите от www.DetskiLageri.com, с точност подреждаха думи и цели изречения и отговаряха на гатанки. Справиха се отлично дори с най-трудната задача – редактиране на текст, поднесена им в шеговита и игрова форма. Всички първокласници се справиха чудесно и това им вдъхна увереност и самочувствие. Родителите също останаха повече от възхитени – всички те бяха изключително щастливи и очаровани от уменията на децата си и от това, колко лесно са се справили с предизвикателствата на четенето и писането. „Освен всичко, подготвено специално за децата, много приятна изненада за нас и за учениците бе подаръкът от ADVENTURE TEAM. Веднага след тържеството всеки от първокласниците получи диск със снимки от събитието, които ще останат скъп спомен завинаги.“, сподели в заключение преподавателят Златка Гунова.

Празник на буквите с ADVENTURE TEAM в ОУ "П. Каравелов" - Асеновград

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :