750 пъстро боядисани яйца от сръчните ръчички на 50 деца

Точно 750 пъстро боядисани яйца за Великден!

 

750 пъстро боядисани яйца – този брой е резултатът, който записаха в съвместна работа екипът и гостите на www.DetskiLageri.com по време на великденските празници. Инструкторите от ADVENTURE TEAM и 60 второкласници от ОУ „Иван Вазов“-Свиленград, се включиха в масовата инициатива по време на детския лагер. Оригиналната акция бе организирана от хотел „Камелия“, разположен в КК Пампорово. Интересен факт бе, че във великденското забавление по боядисване на яйца изявиха желание и участваха дори гости на хотелския комплекс.

 

Всичко се случи благодарение на задружните усилия на творците само за един ден – на Велики Четвъртък.

 

Малки и големи работиха в екип. Всички заедно успяха да изрисуват 750-те яйца в едноцветни /червени, сини, лилави, зелени, оранджеви и други/ и разноцветни тонове. Част от творците предпочетоха восъкът. Други обработваха яйцата с памук. Така символите на Великден бяха обляни в преливащи нюанси. Едно бе сигурно – всички творения бяха ослепително бляскави и интересно надписани или изрисувани. В края на неколкочасовото забавление плодът от този труд бе ценен – безброй усмихнати детски лица, стотици цветни малки пръстчета и точно 750 украсени яйца.

 

Инициатива бе показателна за отличния резултат, който се постига при екипната работа.

 

 

Не на последно място е и импулсивният и атрактивен начин, по който децата научиха за българските традиции и обичаи. Запознаха се със символиката на един от големите християнски празници, какъвто е Въскресение Христово. Разбраха защо първото яйце се оцветява в червен цвят. Нестихващо забавление и детска глъч искряха около дългата маса, покрай която се бяха подредили всички творци. Този път участниците се разминаха с приключенския „масов бой” с яйца. Според традицията, най-здравото яйце, или така нареченият “борец”, всеки отличи няколко дни по-късно – със семейството си, когато настъпи Великден. Яйцата и материалите за изрисуването и боядисването бяха осигурени от организаторите от хотел „Камелия“ в Пампорово – партньори на www.DetskiLageri.com, а в случая – и домакини.

750 пъстро боядисани яйца от www.DetskiLageri.com 3
750 пъстро боядисани яйца от www.DetskiLageri.com 1
750 пъстро боядисани яйца от www.DetskiLageri.com

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :