Детски лагер Вила Горски кът с гости от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Асеновград

Посрещнахме с усмивка малчуганите от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Асеновград.

 

Третокласниците бяха на детски лагер за първи път и определено си прекараха страхотно! Анимацията започна още с пристигането и веднага след разделянето на отбори настроението се покачи с “Сляпа баба”, “Крикет”, “Музикален стол” , а по време на “Подаръци” се смяхме с глас на отправяните предизвикателства. След кратка пауза забавата продължи с яко разстягане над “Кутията” и оспорвана битка при “Пирамидата”, а във въздуха се носеше доброто настроение на децата. Усмивки блестяха по лицата на всички и радостта бе наситила въздуха.

 

Вторият ден от лагера беше изключително динамичен от сутринта. Слънцето ни огря с топлата си усмивка и стартирахме с “Кула до небето” и “Стената”. Звън на камбанка и весела песен огласяха цялата гора!

 

Отборите бяха толкова задружни- преживяха заедно всяко падане, всяка точка, всяка каса…Ето в такива ситуации се усеща истинския смисъл на израза “работа в екип”. След невероятно вкусен обяд и кратка почивка започна играта the Quest. Завладяващата история на Димо и Галя ни отведе в дебрите на горския свят и сякаш за секунда се докоснахме до магията на Родопите. Отборите естествено се представиха страхотно и демонстрираха ловкост, остър ум и невероятни умения във всяко изпитание от Quest-a.

 

И ако си мислите, че с това дългият ни ден е свършил, то тогава се лъжете!

Втората вечер беше най-запомнящата се и най-уникалната- нощта на нощния поход… Слънцето се скри, небето потъмня и когато падна мрак потеглихме вдън горите. Гъсталакът ехтеше от звучна песен и децата сияеха също като звездите в небето. След двучасовата незабравима разходка се прибрахме във Вила Горски кът безкрайно изтощени, готови за сън и все пак заредени с емоция.

На следващия ден слънцето сякаш бе завидяло на целодневните ни забавления и не ни се усмихна… което разбира се не ни спря! 🙂 Този път заниманията ни се провеждаха във вилата. За събуждане впрегнахме ум с “Brain box” ,а после вложихме цялата си концентрация в “Кула от гайки” и тъй като стоенето кротко и съсредоточено ни дойде в повече, яко се разтърсихме с “Педометър”. За завършек на сутрешната програма играхме “Кокили”. След обяд отново трябваше да бъдем внимателни, за да не съборим високата нестабилна “Jenga”, да покажем бързина в “Чаша в чаша” и ловкост в “Шапки с капачки” Край на игрите за деня сложи изключително интересният “Пинг понг шах”. След вечеря стана време за тъй чаканото кино и заедно гледахме “Как да отгледаш дракон 2”.

И ето, че след 3 дни вълнение дойде и последния ден, а именно- денят на адреналина! Преди обяд се спуснахме по прочутия алпийски тролей… Усещането да размахаш свободно ръце във въздуха, докато се движиш с такава скорост е напълно равностойно на летене, а след обяд дойде време за екстремната 3G люлка. Изключителното преживяване да полетиш надолу със скоростта на светлината, докато във вените ти тече чист адреналин и в съзнанието ти цари хаос е трудно за описване с думи…За секунди въздуха ти спира, след което усещаш тялото си изпълнено с кислород, енергия и вдъхновение. Невероятно! Неповторимо! Уникално!

След такъв незабравим ден как по добре да завършим лагера освен с традиционния лагерен огън? Всики се вълнуваме за страхотната вечер, която предстои. Лагерният огън е символ на сплотените и задружни вече не само лагерници, а и приятели. Обстановката е невероятна и моментът ще остане за дълго в сърцата на всички ни.

След неповторимия лагер на СОУ “Св.св Кирил и Методий” нямаме търпение да се срещнем отново…съвсем скоро 🙂 🙂

 

Автор: НЕНА – Ивалена Христова – Adventure Team

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :