Танцът на 2017 Песен: Веси Бонева- Родината

За Родината! И защо търсим българските мотиви в конкурса „Танц 2017“

Не пропускайте – Удължаваме срока за кандидатстване в танцовото състезание

 

Родината! Какво е тя за нас? Защо сме се родили точно тук? Може би, имаме мисия! Имаме! Няма нищо случайно! Не е случаен и фактът, че екипът на detskilageri.com търси най-добрия танц за 2017 г., именно споделен с мелодичния ритъм и емоционален текст на песента „Родината“, в изпълнение на Веси Бонева.

 

„Знай, че ще съм до теб до последен дъх, до последен ред! Обещавам ти! За мен ти си брегове и море! За тебе ще тупти т’ва българско сърце! Помни героите! Обичай своите! Родината – скъпо струва тя!“

 

Тези стихове и разтърсващият тон ни провокираха да предизвикаме малки и големи да участват в конкурса „Танц 2017“. И поради проявения интерес, от страна на участници и наши приятели, решихме да удължим срока за кандидатстване. Така даваме още време на себе си и на вас, за да организирате своите групи, да сътворите най-уникалния танц и да го заснемете на видео. Най-оригиналните изяви ще получат предметни награди и признанието танцът им да бъде публикуван на страницата ни. А там той ще бъде гледан от стотици познати и непознати. Клиповете Ви очакваме да изпратите до 10 февруари 2017г. на http://detskilageri.com/konkurs/.

 

Целта на конкурса е да събудим българското у децата на България. Наш приоритет е да възродим патриотизма у младите. Защото Родина не е просто дума, а усещане! Идеята е да припомним колко силен е бил българският дух и да подчертаем, че волята на народа на България все още не е угаснала. Смятаме, че това е осъществимо именно чрез инициативи, като тази – за конкурс с български мотиви и тематика. Ето защо танцът на участниците трябва да съдържа народни фолклорни елементи, каквито могат да бъдат открити в клипа към песента. Наблягаме на темата за съхранението на българския род, защото смятаме, че това е начинът! Събудим ли любопитството на децата, ще успеем да провокираме и жаждата за интерес у тях към историята на България.

 

Това е причината цялостната дейност на www.DetskiLageri.com да е насочена към малчуганите, към тяхното личностно развитие и изграждането им като горди българи. Обръщаме особено внимание на родолюбието. Защото любовта към Родина не се ражда сама. Тя се вменява още от най-ранна детска възраст. С първите видео танци, спечелили възможността да бъдат публикувани и вече гледани от множество наши и ваши приятели, както и с условията на конкурса всеки може да се запознае на нашия уеб сайт: www.DetskiLageri.com.

Автор: Атанаска Маркова

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :