Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки

„Try everything” в хотел „Камелия”, разположен сред красотата на КК Пампорово в чудните Родопи.

 

Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки и подобрени знания по английски език. Всичко това се случи само за едно кратко лято. Малчугани от цяла България усвоиха нови езикови умения и затвърдиха английските си познания, докато се забавляваха и щуряха заедно със своите ръководители и с инструкторите от екипа на DetskiLageri.com. Ръководители в различните смени бяха Нели Петрова и Ивелина Стоянова, Снежана Куюмджиева, Силвия Илиева и Илко Илиев. А учебниците и помагалата бяха специално изработени, с единствената цел да се конкретизират върху темите от езиковия лагер.

 

„Само положителни са отзивите ми, като ръководител!”, категорична е Силвия Илиева.

 

Тя посочи, че децата от нейните групи са били изключително мотивирани и много лесно са приемали поднесения им учебен материал. „На летен лагер да учиш, не е лесно. Но нашите деца присъстваха в часовете с желание и нетърпение. Смея да твърдя, че моят подход на преподаване е малко по-различен. Стремя се да покажа на децата красотата на самия език. В 80% от времето на лагера говорим на английски език. Всеки от малчуганите си е със специфичен характер. Затова, за да успяваме да се разбираме взаимно, е необходимо да предразполагаме и малките, и по-големите ученици по различен начин, строго индивидуален за всеки.”, разказва Силвия Илиева.

 

А показателното за добре свършена работа са отзивите на очаровани от разказите на децата си родители.

 

Илко Илиев сподели мнението си, че да мотивираш деца да учат по време на ваканция е трудно. „Всички момчета и момичета бяха адекватни и впечатленията ми са изключително позитивни. А мястото край хотел „Камелия” е много живописно и красиво.”, сподели Илко Илиев. Снежана Куюмджиева разкри емоциите си от разчупената класна стая и нетрадиционния начин за запознаване с културата, обичаите и дори архитектурата на Великобритания. „В групата, на която бях ръководител, имахме гимнастички. Провеждайки тренировката си, момичетата изразяваха имената на спортните упражнения на английски език. И така, времето ни заедно с децата не преминаваше под формата на час.

 

Провеждахме изключително много дейности на открито, като децата се състезаваха непрекъснато.

 

А това им харесва, стимулира ги и ги мотивира допълнително. В езиковия лагер нямаше оценки. Важното беше на всеки от малчуганите да се обърне специално внимание и всички да се върнат със затвърдени знания.”, обясни Снежана Куюмджиева. “Лагерът мина страхотно. И децата, и родителите, и ръководители – всички останахме изключително доволни. А когато си тръгваха учениците заявиха, че искат през следващата година езиковият лагер да бъде с продължителност поне две седмици.”, сподели и Нели Петрова. Тя разказва, че паралелно с обучението по английски език, лагерниците са осъществявали и приложни дейности, разгръщайки творческите си умения.

 

„Имахме заявени 23 участия във „Вечер на таланта”, което е показателно за желанието на децата да се изявяват.

 

Удоволствието за всички ни беше огромно. А как успяхме да им грабнем внимание ли? Както и досега – респектиращо, но с още по-голяма любов! И когато накрая видим многобройните широки усмивки, си даваме сметка, че нашата отдаденост не е била напразна.”, обясни Нели Петрова. Тя завърши разказа си с думите: „Огромна заслуга за успешните лагери през изминалия сезон има целият невероятен екип от инструктори на DetskiLageri.com. Те се раздадоха не на 100%, а на 1000%. Всички момичета и момчета от ADVENTURE TEAM проявиха изключителен принос за щурото и в същото време безпроблемно протичане на лагерите.”

 

Според Ивелина Стоянова, всяко едно от децата е било психически подготвено от вкъщи, че в езиковия лагер ще се учи.

 

„Малчуганите не роптаеха, че ще учат английски език по няколко часа дневно. Напротив – внимаваха в обучението и се забавляваха. Изпълнена бе целта часовете да преминават под формата на игра. Давахме им дори задачи за домашна работа и нямаше нито едно дете, което да не си я беше написало.”, посочи Ивелина Стоянова. Част от мероприятията по време на езиковите лагери с ADVENTURE TEAM бяха пеене на песента „Аз обичам „Горски кът” в английски вариант, саморъчно изработване на джобни книжки, които останаха за спомен на децата и безброй игри от рода “Cup games” и „Lip sync” (буфосинхрония), създаване на смешни снимки – с условия за изпълнение отново на английски език, попълване на пропуснати думи в закодирани английски съобщения и много други реализирани идеи.

Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (3)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (4)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (5)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (6)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (7)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (8)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (9)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (10)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (15)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (17)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (16)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (14)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (11)
Три езикови лагера с АDVENTURE TEAM = стотици детски усмивки (12)

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :