Що е детски приключенски лагер и какво се прави там

Как да дефинираме понятието “лагер”.

 

Независимо дали в него участват деца, или младежи, лагеруването е интересно и нестандартно занимание. Не всеки е наясно що е детски лагер и какво се прави там. Определянето на дефиницията на термина не е никак лесно. Всеки един човек, обичащ приключенията, чувайки думите „летен лагер“, си представя специално изживяване. Дефиницията на понятието е твърде широка. Понякога – дори неясна или двусмислена. Например, ако кажем, че младежкият или детският лагери са начини за непрекъснато забавление, ще пропуснем конкретиката, подчертавайки общото и тривиалното.

 

В това число, на забавните занимания, се включват кино на открито, видеоигри, спортуване.

 

Що е то детски лагер и какво се прави там? Зададохме този въпрос на петнадесетина малчугани от Асеновград, на възраст от 7 г. до 10 г. Те ни отговориха ясно и конкретно, чисто и искрено по детски. Ето и отговорите им, обобщени и описани почти дословно:
– Това е лагер за деца.
– Децата си играят на различни игри.
– Казва се детски, защото в него участват деца.
– Там се тренира.
– Детският лагер е място, на което децата могат да тренират и да си играят свободно сред природата.
– На лагер на морето се плува.
– Аз съм ходил на планински лагер в Смолян, където изкачвахме върхове и не беше трудно, а беше интересно и друг път пак ще отида.
– Място, на което децата се забавляват, спортуват, играят и се запознават с нови приятели.

 

А колкото до лагерите с инструкторите от ADVENTURE TEAM – те са уникални.

 

В приключенията с www.DetskiLageri.com няма допирни точки с традиционното и консервативно определение на думата „лагер“. Познатото на повечето хора определение за понятието, го описва, като „начин за развитие на младежите, ръководени от професионалните умения на възрастни“. Екипът на www.DetskiLageri.com се стреми да насърчава личния растеж на всяко едно от децата индивидуално. Предоставя им забавни, безопасни, образователни и развлекателни игри. Осигурява на малчуганите незабравими изживявания и групови дейности на открито, докато са далеч от дома си. Чрез разказите на своето дете всеки родител може лично да се убеди в уникалните способности на инструкторите от ADVENTURE TEAM.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :