Пейнтболът е съвременната реплика на игрите от нашето детство “Стражари и апаши” и много  прилича на  познатите ни компютърни игри, като CS или Call of Duty, но със сигурност по-трудна и по-реалистична…. страхотно е  нали… сега ще ви обясня.

 

Играчите се разделят на два отбора, като всеки от тях си има собствена база, от където отборите стартират. Целта на всеки отбор е да превземе флага на другия отбор или да елиминира противника, посредством топчета с боя, изстреляни от пневматична пушка наречена маркер. Играч, който е маркиран, вдига ръката си и извиква силно МАРКИРАН или АУТ и напуска игрището в определено от организаторите място, без да сваля предпазната си маска.

 

Както във видеоигрите и тук има различни правила има и различни игрища.  Всяка игра може да бъде с различен сценарий например : Завладей флага, Пълна елиминация, Освободете пленниците, Партизанска война и мн.др.

 

Маркерът изстрелва топчета с премерена  за безопасност скорост, налягането в системата идва от малка бутилка със сгъстен въздух или CO2.

Когато става дума за този спорт, безопасността е на първо място. Всички участници в играта носят предпазна екипировка, която е задължителна за всички присъстващи на игрището! Преди започването на играта маркерите се проверяват със специален радар, който засича скоростта на топчето, изстреляно от цевта. Екипировката за безопасност включва маска предпазваща главата, предпазна жилетка и гащеризон. Това, че носенето на предпазна екипировка по време на игра е задължителна прави пейнтбола абсолютно безопасен.

Няма нищо страшно, боята е на водна основа, освен това ние ще ви дадем гащеризон и така ще можете изцяло да се насладите на играта

Предпазната екипировка, която носите ви гарантира абсолютна безопасност. Болката от удара е подобна на болката от ощипване, малки синини не са невъзможни, но точно това прави играта реалистична.

Не е задължително. Ще бъде добре да има срещу кого да стреляте все пак. По някога се случва да има играчи, които са на игрището и ако точно тогава ни се обадите ще можем да ви включим в битката. Има случаи, когато се организират и големи масови пейнтбол събития в които да се включите. Ако сте два отбора елате да премерите сили.

Да. Вземете си стари дрехи, върху които да можете да облечете гащеризона, който ще ви дадем. Все пак играта изисква физическа активност и сигурно ще се изпотите затова си носете и евентуално сух кат дрехи за след играта. Обувките трябва да са ви удобни, за целта можете да ползвате стари спортни обувки или кубинки. Добре е да носите със себе си дебела зимна шапка или боне, което да покрие горната част на главата, която не е покрита от маската, ако имате стари или спортни ръкавици вземете ги няма да са излишни, но не са задължителни.

Както споменах по-горе най-важната част от играта е безопасността. След като сте били вече инструктирани за безопасна игра моля запомнете най-важните правила.

Не се обиждайте, ако чуете някой от организаторите се развика по игрището – никой не се кара. Ние просто следим за безопасността и често се налага да крещим да не се свалят маските, за което се извиняваме предварително.

Маркер, маска, гащеризон + 100 топчета ще ви струват  15.лв.

ПЕЙНТБОЛ

Екстремен елемент от програмата на детския лагер,подходящ за тийм билдинг. Пейнтбол играем още от 2009 г. 100% Адреналин!
Вила Горски кът разполага с две игрища WOOD BALL & SPEED BALL и истински автомобили в полигона които да предадат реалистична бойна обстановка. Възможност за сценарни игри.

Креативност
Адреналин
Забавление
Екипна работа

Галерия

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :