Детски лагер по информационни технологии

IT-лагер за първи път с ADVENTURE TEAM !

IT-лагер за първи път с ADVENTURE TEAM. Идеята е най-новото предизвикателство, което екипът на DetskiLageri.com Ви предлага. Тя се реализира пилотно тази година. Летният лагер  е подходящ за деца на възраст от 9 г. до 12 г., независимо дали са начинаещи или напреднали в програмирането. Програмата е с продължителност седем дни, а всички необходими инструменти и пособия са осигурени от организаторския екип. Ученето чрез технологии предоставя възможност за индивидуални задачи, според темпото на детето. Дейността по време на IT-лагера допринася не само за техническото, но и за интелектуалното развитие на подрастващите. И всичко това се случва в компанията на деца от една и съща възраст, които имат сходни интереси. Програмата е с продължителност седем дни. Обучаващите, които са с изключително ниво на компетентност, учебните пособия и пространството за детския лагер са осигурени от екипа на DetskiLageri.com.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ 7-ДНЕВНАТА ПРОГРАМА?

Скъпи, родители, ако при прочитането на думите „летен лагер по програмиране“ си представихте безизразни бледи детски лица, които пишат дяволски неразбираем код зад масивни компютри, докато надеждата Ви да си намерят нови приятели се изпарява, се налага да ви съобщим, че сте се объркали. Всъщност това, което можете да очаквате в действителност, е младите ентусиасти наистина да срещнат нови приятели и добри учители. И всички заедно да се учат на екипна работа чрез игри. Важно е да отбележим, че по време на 7-дневната програма на IT-лагера децата ще упражняват своята аналитична и критична мисъл към околния свят и технологиите, които вече са неизменна част от него.

Част от инструментите, с които ще работят бъдещите програмисти, са Scratch, Makey Makey, Dash and Dots robots, Google Expeditions, Micro bit, настолни и интерактивни игри. И още – работа с Lego Wedo 2.0., като се предлага комбинация от LEGO учебна програма и софтуер, за да подхранва интереса към наука, технологии, инженерство и математика.

Работата с Lego Mindstorms EV3 ще даде възможност на младите програмисти да създават и командват роботи, които вървят, говорят, мислят и могат да правят всичко…

ЗАЩО ОБУЧЕНИЕТО В IT-ЛАГЕРА ЗАПОЧВА СЪС SCRATCH?

Програмирането със Scratch е подходящо за всяка възраст и успява да разпали интереса към програмирането. Интерфейсът на средата подпомага лесното създаване на програми, игри, анимации и истории, минути след началото на заниманията. Увлекателен и интригуващ, Scratch ще спомогне за усвояването на основни принципи в програмирането. Той представлява инструмент за разработка на софтуер, позволяващ на деца от 9 г. до 16 г. да създават анимации, интерактивни истории, игри и музика. На това ще се научат малките лагерници, и то без да се налага да знаят специфичен програмен език. Или с други думи, описано Scratch е инструмент, който помага на децата да създават приложения, без да е необходимо да пишат код. Вместо сложните и неясни команди, малчуганите боравят с лекота с блокчета, зад чиято същност стоят единици от кодове. Всеки блок притежава специфична команда и уникална функция. След като потребителят е свързал серия от тях, той може да кликне върху зелен флаг и така ще стартира скрипта и ще види какво прави програмата.

Чрез Scratch децата успяват да създават и споделят истории, анимации и игри. Езикът ще накара децата да мислят логично. Той ще ги запознае с основните понятия за компютърно програмиране. Този инструмент подготвя и подпомага децата в първите им стъпки към професията на програмиста, напътства ги в създаването на проекти за анимации. Освен всичко, Scratch се ползва и за социални науки и изкуства. Той позволява създаване на истории и информационни текстове. Инструментът е достатъчно гъвкав и затова позволява сътворяването на различни визуални ефекти, езици, като текст, игри, уроци и т.н.

КАКВИ УМЕНИЯ СЕ ИЗГРАЖДАТ ПО ВРЕМЕ НА IT-ЛАГЕРА?

Когато учениците създават Scratch-проекти, те не само придобиват умения за програмиране и проектиране. У тях се развива и творческото мислене и значително се подобрява способността им на комуникация. IT обучението през всички седем дни е непрекъснато.

А на финала на лагера е възможно да има и изненада. Обмисля се наученото от децата да бъде представено пред техните родители. Как ще се случи това? Малките IT специалисти ще имат възможността да покажат на най-близките си какво са научили през седемте дни на лагера, чрез състезание помежду си.

ЕТО НАКРАТКО НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ЗАЩО ДЕТЕТО ДА УЧАСТВА В IT ЛАГЕР С ADVENTURE TEAM:

  • ще повиши технологичната си грамотност;
  • ще развие медийната си грамотност;
  • ще придобие знания по конструиране;
  • ще обогати лексиката си на английски език;
  • ще учи чрез технологии;
  • ще развие уменията си за работа в екип;
  • ще развие своето критично мислене;
  • ще развие уменията си за взимане на решения.

 

Основен ръководител и учител в IT-лагера с екипа на DetskiLageri.com ще бъде лицензираният преподавател Антоанета Петрова, притежаваща необходимата квалификация и умения, които с любов и търпение ще предаде на своите ученици.

Идея и рецензия: Антоанета Петрова.

[mvc_button anim_style=”shadow” align=”center” btn_icon=”fa fa-handshake-o” btn_text=”Направете резервация” btn_size=”10″ btn_url=”http://detskilageri.com/it-lager/”]

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :