Как да разпознаем дали детето ни притежава неразкрит талант

Да бъдеш талантлив е отговорна и сложна задача.

 

Талантът може да бъде явен или скрит. Днес ще си говорим точно за това. Как да разпознаем дали детето ни притежава неразкрит талант? България е една от малкото страни, която може да се похвали с безброй даровити момичета и момчета в множество професионални и житейски области. Сред тях са: ученик на 12 г., създал разработка на игра; осмокласници, сътворили онлайн библиотека; 7-годишно момче, спечелило второ място на конкурс по пияно в Париж. И много други, познати и все още непознати на обществото надарени деца.

 

Талантливите малчугани носят дарбата вътре в себе си.

 

Талантът е дарба, казват. Той израства с личността. Някои не знаят, че го притежават, докато не бъдат провокирани да го разкрият пред себе си и пред околните. Нека първо уточним какво точно представлява талантът. Той е съвкупност от умения, различаващи определен човек от останалите. Трудът, който полага, за да развие природните си дадености, го отличава от обществото. А усилията му могат да бъдат възнаградени, когато той се превърне в забележителна за времето си личност в дадената област. Надарените с талант притежават различни от своите връстници умения.

 

Пеят вярно, без да са го учили, танцуват нестандартно, стават шампиони в спортни дисциплини.

 

И още – талантливите деца впечатляват със знания в различни области на науката, културата, икономиката и други. С лекота постигат високи резултати в начинанията, чрез вродените си възможности. Показването на таланта позволява на малчуганите да изразят себе си. Неслучайно такива момичета и момчета са поощрявани и награждавани. Това ги стимулира да продължават да полагат усилия. Показано им е, че са забелязани. Да притежаваш дарба означава да се трудиш много и да носиш отговорност пред близките, които вярват в теб.

 

Екипът на DetskiLageri.com ежедневно се среща с безброй талантливи българки деца.

 

Всяко едно от тях е уникално със своите способности, независимо дали те са по-силно, или по-слабо, развити. Пример е нашата приятелка Косара Тенева от ОУ „Свети Климент Охридски” в град Хасково. Тя сякаш чурулика, като птица с ангелски глас. Талантливите деца привличат по особен начин вниманието на родителите, приятелите и съучениците си. Докато са още малки, те не осъзнават, че някога могат да станат част от всички онези, прославили Родината. Затова имат нужда от нас, възрастните и от нашата подкрепа. Било то морална, емоционална, а понякога и финансова.

 

В някогашния античен свят нетрадиционните умения са се възприемали като дар.

 

Древните хора са вярвали, че талантът е божествена сила, феномен с изключително висока социална стойност. Дарбата у децата често е обект на разкази и в приказките. Четейки или слушайки за нея, голяма част от българчетата тайно мечтаят да бъдат като любими приказни герои. Как един родител може да познае, че детето му притежава неразкрит талант, ще Ви подскажем сега. Забележете дали малчуганът възприема лесно и безпрепятствено учебния материал в училище. Успява ли да изразява желанията си, като възрастен, вместо чисто по детски. Изпъква ли с интелект, спрямо връстниците си.

 

Асоциира ли детето различните ситуации по необичаен начин.

 

Замислете се дали Вашият малчуган показва засилен интерес към някоя от научните, спортни, културни или други сфери от живота. В България има хиляди такива талантливи деца. Някои остават „зад кулисите”, но други успяват да разгърнат способностите си. Едно е сигурно – талантът у децата трябва да бъде подкрепян, за да бъде развит. Ето защо за екипът ни е изключително важно, наред с всички забавления и щури игри, да отделяме от времето в лагера на децата за специална „Вечер на таланта”. По този начин и ние от ADVENTURE TEAM сме щастливи, защото получаваме удоволствието да сме сред първите, запознали се с новоизгряващите звезди на България.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :