Имало едно време една къщичка в гората...

Имало едно време една къщичка в гората... (7)Имало едно време…

 

Знаем, че така започват всички приказки. Нашата, обаче, е различна. Защото тя не е обикновена. Нашата приказка е от типа „вълшебни“. Имало едно време – Да! – но истината е, че времето, прекарано с екипа на detskilageri.com, е тук и сега и не е в миналото, а все още го има. Може би, ще си помислите: „Разказът днес започна малко странно!“ А може и да е така! Днес ще Ви разкажем една истинска история, превърнала се в приказка, в която непременно ще откриете сюжет, главен герой, поука, а защо не – и себе си. И така. Имало едно време една къщичка в гората… В нея живеело момче, което се казвало Градимир. Той бил кръстен с това име неслучайно. Родителите му усещали, че щом порасне, ще стане истински помирител.

 

Ще успява винаги да обединява хората.

 

Да ги сплотява и да гради мир и доброта. Усетът им не ги подвел. Градимир живеел скромно и бил възпитаван от родителите си преди всичко на човещина и благост към околните. Жители били на малко красиво българско градче, чието име не се споменава в летописите. Често ходели в Родопа планина, където имали свое райско кътче – прекрасна къщичка в гората. Там те прекарвали доста време от годината. Постепенно, с много труд и неволи, местенцето се превърнало в истински живописен планински подслон, вдъхващ хармония, спокойствие и уют зима и лято. Нарекли го „Горски кът“. Семейството на Градимир не искало това място да остава само в техните сърца.

 

Момчето, заедно с родителите си започнали да канят своите приятели да им гостуват често.

 

Не минало много време и Градимир се запознал с Анжелия. Името й било дадено заради ангелската красота, смиреност, нежност и грижовност към останалите. Любовта между двамата пламнала от пръв поглед. Всички от кръга на Градимир веднага харесали Анжелия. Реакцията на нейните близки към любимия й били същите. В замяна тя ги обгрижвала и обичала искрено. Двамата влюбени не чакали дълго, когато осъзнали, че е настъпило времето да създадат семейство. Вдигнали романтична скромна сватба. Няколко години по-късно Анжелия и Градимир станали горди родители на малко момиченце. Нарекли я Владилия. С името си тя била орисана, още преди да навърши пълнолетие, да се превърне в победител и владетел на света.

 

Изминали едва три години от раждането на дъщеря им.

 

Тогава изненадващо семейството разбрало, че някъде далеч в миналото имат прадеди с благородно потекло. Пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра дядото на Градимир бил крал на кралство в древна Месопотамия. Въпреки това, двамата родители, които изключително трудолюбиви, учели принцеса Владилия да не се възгордява и да не забравя, че на първо място по важност трябва да останат близките до сърцето й хора. През трите години, докато Анжелия ежедневно се грижела за дъщеричката си, таткото Градимир се захванал с трудно дело, в името на семейството. Той бил изключително предприемчив и с огромно сърце. Много обичал децата и заниманията с тях. Решил да създаде място, на което да събира множество малчугани и да ги забавлява.

 

Бавно и трудно, но славно успявал да осъществява постепенно мечтата си.

 

Виждайки искрите в очите на дечицата и широките усмивки на лицата им, Градимир осъзнал, че върви в правилната посока. Междувременно, принцеса Владилия растяла неусетно. Дошло време, в което грижите за нея започнали да понамаляват и мама Анжелия била изправена пред житейски избор. Тя трябвало да избере дали да подкрепи своя любим в неговото начинание, или да тръгне в друга посока, с която да подпомага изхранването на семейството. Не се колебала дълго и взела нелеко за нея решение. Предпочела възможността да не се отделя от съпруга и детето си. За сметка на това, трябвало да преодолее комфортността на домашния уют и да пътува почти всекидневно.

 

Разбира се Анжелия не съжалявала, защото това бил правилният избор.

 

Така, двамата с Градимир започнали да се занимават с деца. Ежедневно, ежечасово, ежесекундно вниманието им било ангажирано с детски игри и занимания. Както във всяка приказка, така и в тази, не всичко било розово, независимо как изглеждало отстрани. Усилията, които семейството полагало и наложителните лишения, за да реализира мечтата си, били огромни. Не липсвали и злонамерени личности, които се опитвали да пречат и да рушат изграденото. Те, обаче, не успели да сринат сплотеността и любовта, с която Градимир и Анжелия вършели онова, с което се захванали. Настъпил момент, в който двамата влюбени решили, че е време да създадат по-голям екип.

 

Нарекли го ADVENTURE TEAM, а принцеса Владилия станала талисманът на „отбора“. ………

 

……… To Be Continued ………

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :