Детските лагери с ADVENTURE TEAM носят „универсалното добро“

Доброто е навсякъде около нас.

 

Въпрос на гледна точка е тезата за съществуването му. Аналогичен е въпросът: „Наполовина пълна или полупразна е чашата?“. Доброто съществува у всеки един от нас. Някои го крият дълбоко в себе си. Други го показват открито. Но децата – те са винаги искрени и зареждат възрастните само с положителни емоции и топли чувства. Ето защо детските лагери с ADVENTURE TEAM носят „универсалното добро“. Защото една случайна усмивка, отправена към непознатия отсреща, може да подобри, както нашето, така и неговото настроение.

 

Не бихме могли да избегнем доброто, дори и да искаме.

 

Жестовете, погледите, намигането, дори едно кимване – всичко това показва нашата добронамереност към околните. А нужно ли е да приемаме „универсалното“ добро в буквалния му смисъл? Ние, екипът на www.DetskiLageri.com, смятаме, че е достатъчно всеки да си спомни за последното общуване с приятел. За споделянето и доверието. Разговорът сам по себе си носи добрината. Защото отношението води до отношение! Да си добър човек не означава непременно да спасяваш Света. Достатъчно е да прегърнеш някого и да му прошепнеш мили думи.

 

 

Добрите дела следват великите сърца!

 

„Универсалното добро“ е като универсалното дистанционно. Ние показваме на малките приключенци, че то може да послужи за изпълнението на много цели. Доброто отваря вратите към сбъдването на мечтите. Достига недостижимото и невъзможното. Способно е да променя съдби. Доброто е като универсален ключ. Отключва реални и въображаеми ключалки. Управлява съзнанието и емоциите. Разтопява леда. Притежава силата да помири и най-заклетите врагове. То е лек за болката. Но както всяко лекарство, важно е да знаем как да го ползваме.

 

В детския лагер с ADVENTURE TEAM най-ценено е доброто.

 

Несъзнателно или съвсем умишлено, всеки един от нас ежедневно извършва малки и големи материални и морални добрини. Моментите на протегнатата към бездомник ръка. Малките, но скъпоценни жестове и подаръци за близки. Подарената прегръдка на любими хора и преживените емоции с тях. Точно това се случва по време на детския лагер с нас. „Универсалното добро“ ни дебне отвсякъде. И ни застига рано или късно. Въпрос на време е да излезе наяве при всеки един от нас. Неслучайно е възникнала сентенцията „Всяко зло за добро!“.

 

След всеки пороен дъжд задължително изгрява слънце.

 

 

Голяма част от хората не вярват в тези думи. Загубили са надеждата и вярата. Но застигналото ни отчаяние съвсем не означава, че липсва доброто около нас. Именно децата са онези чисти създания, които ни напомнят това. Те ни правят по-добри. Нужно е само едно леко усилие, за да отворим сърцето си и да усетим и осъзнаем любовта и топлината на лъчите, с които всеки ден ни гали изгряващото слънце. Защото „универсалното добро“ не може да бъде видяно с невъоръжено око. То се съзира само със сърцето!

ЗА НАС

ADVENTURE TEAM е екип от амбициозни млади хора мъже и жени, с професионални умения, на които може да се доверите за всичко.

        

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

пл. “Акд. Н.Хайтов” 6

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :