Състезанията в детските лагери

Какво целят състезателните игри по време на детските лагери

Състезание! Когато чуем тази дума обикновено си представяме група спортисти, извършващи физически усилия, с цел доказване на възможности. Състезанията са част от спорта. А той е съвкупност от целенасочено осъществявани специфични упражнения, изпълнявани в условия, различни от всекидневните. Хората спортуват именно заради състезанието. Други го правят за удоволствие. Трети искат да усъвършенстват и развият определени умения. Не всички спортове са с физическо натоварване на организма. Част от тях се изразяват в умствена дейност и логическо създаване на стратегии. С детските морски или планински лагери на ADVENTURE TEAM всички изброени до тук занимания се обединяват в едно. Състезателните игри на плажа или в гората, с които екипът на www.detskilageri.com отправя предизвикателство пред малките лагерници, стимулират състезателния хъс на детето. Предизвикват любопитството им. Попълват знанията им. И не на последно място оставят у малките състезатели незабравими емоционални спомени.

Състезателният елемент предизвиква въобръжението на децата и те изобретяват нови методи за „спасение“ от ситуацията. Във всяко състезание, разбира се, има победители и губещи. Често екипната и отборна работа изиграват решаващата роля за спечелване на първото място. След края на всяка уморителна битка, независимо от коя страна на монетата са останали, децата жадуват за още приключения. Съревнованието между тях остава само и единствено в състезанието. А колкото до виртуалните игри – децата почти забравят за тях. Лагерниците се гмуркат в дълбините на непознатото. Така се учат да разпознават игрите сред действителността. Състезателният характер на част от атракционите допълва силата на духа и волята на личността. Играчите придобиват първоначална физическа подготовка. Опитват от вкуса на съревнованието. Учат се да ползват рационално всяка една от своите възможности. Все още е рано да разберат, че Животът е изпълнен с предизвикателства и неписани състезания. А често съревнованието е стимулът, заради който достигаме желаните цели и резултати. Веднъж преминали през портата на успеха, децата са готови за още приключения.

Достигането на победата носи не само удоволствие от добре свършената работа, а повишава и самочувствието. И морските, и планинските състезания учат на уважение и спортсменство. Играчите от отбора, чиито сили не са достигнали, за да прекрачат първи прага на финалната права, осъзнават и осмислят грешните стъпки. Изграждат нова стратегия и създават следващия ход. Състезанието с ADVENTURE TEAM извежда на показ борбения дух на децата и разсейва агресията. Факт е, че никой не си тръгва разочарован от ваканционното изживяване с detskilageri.com.

Припомняме, че по време на приключенията ще снимаме децата Ви. Преди да тръгнат обратно по пътя към вкъщи ще им подарим дискове, на които ще бъдат запечатани собствените им преживявания от лагера.

“ГЕЦ 2 ГРУП” ЕООД

бул. България 84, офис 7

4230 Асеновград

+359 896 742 444

Направете запитване, свържете се с нас :